Στο νοσοκομείο 8 παιδιά από υπερχλωρίωση
στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ιωαννίνων

.
Δημοσίευση της Απογευματινής στις 2 Απριλίου 2010
(για να δείτε τη σχετική σελίδα, πατήστε εδώ)
.
Τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στο πιο κάτω κείμενο αντιμετωπίζονται με τη συστηματική χρήση του ενεργού οξυγόνου Oxone D15 και των άλλων οικολογικών μεθόδων επεξεργασίας νερού που προτείνει η Smart Technical Solutions για τις πισίνες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
.
Συμπτώματα δυσφορίας παρουσίασαν την ώρα που κολυμπούσαν σε πισίνα του εθνικού κολυμβητηρίου Ιωαννίνων οκτώ παιδιά, ηλικίας 5 έως 7 ετών. Οι νεαροί κολυμβητές μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η νοσηλεία τους θα παραταθεί πέραν του 24ώρου επειδή παρουσίασαν αναπνευστική δυσχέρεια. Η αναπληρώτρια διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Φωτεινή Κοσμοπούλου δήλωσε ότι η ζωή των παιδιών δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο και η κατάστασή τους έχει σταθεροποιηθεί και είναι υπό έλεγχο, με μόνον ένα παιδάκι να μη σιτίζεται και να παραμένει υπό αναπνευστική υποστήριξη, καθώς τα συμπτώματα σε αυτό εκδηλώθηκαν πιο έντονα. Κατά τη διάρκεια ειδικού ελέγχου που ακολούθησε διαπιστώθηκε υπερβολική ποσότητα χλωρίου στο νερό.
.
Σύμφωνα, πάντως, με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η υπερχλωρίωση του νερού οφείλεται σε τεχνική βλάβη και όχι σε ανθρώπινο λάθος. Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα, για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες, ενώ Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν σφάλματα και παραλείψεις από τους υπευθύνους του χώρου ζήτησε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής.
.
Η έρευνα ανατέθηκε στο γενικό διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Ιωάννη Παγάνη, ενώ ζητήθηκε να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στη συνέχεια. Σημαντική είναι η απόφαση να ελεγχθούν άμεσα όλα τα συστήματα χλωρίωσης όλων των εθνικών κολυμβητηρίων της χώρας.

____________________________________

Η Smart Technical Solutions συμπληρώνει στο πιο πάνω κείμενο:
Στο πιο πάνω κείμενο θέλουμε να σχολιάσουμε το εξής: Επειδή, όπως αναφέρει το κείμενο, η υπερβολική δόση χλωρίου θα οφείλεται σε κάθε περίπτωση είτε σε τεχνική βλάβη είτε σε ανθρώπινο λάθος, δηλαδή σε δύο αστάθμητους παράγοντες που δεν μπορούν ποτέ να ελεγχθούν απόλυτα, και επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές, και μάλιστα πολλές φορές με ζωές παιδιών, προτείνουμε τη συνδυαστική χρήση οικολογικών μεθόδων απολύμανσης του νερού στις δημόσιες πισίνες και την πλήρη κατάργηση του σοκ χλωρίωσης, με παράλληλη μείωση της τακτικής χρήσης χλωρίου.
Για μεθόδους ολοκληρωτικής κατάργησης ακόμα και της τακτικής χρήσης χλωρίου, με ταυτόχρονη συμμόρφωση με τη νομοθεσία που επιβάλλει την παρουσία μίας ελάχιστης ποσότητας χλωρίου μέσα στην πισίνα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media